dinsdag 22 mei 2007

Nieuw proggie voor het makkelijke...


Mr. Jordanov uit Bulgarije heeft speciaal voor mij/ons een proggie in elkaar gezet voor degene die thuis hun eigen audio willen omzetten maar daar niet te veel kennis voor hebben en ook geen kennis willen hebben....maar toch een betere sound kunnen creeeren zonder daar uren voor achter de comp te gaan zitten.

T werkt niet moeilijk, haal het proggie hier op en zet de hele map op je desktop.

Voor vragen en info kun je trouwens hier naartoe.

Open het programma.

De stappen (steps) staan al gegeven in het engels als geheugensteun maar de volgorde is dan:

1. Zoek een file wat je wilt converteren, dat moet een .wave file zijn
2. Je kunt kiezen voor 2 mono files maar die komen niet zo veel (meer) voor.
3. Geef een map in waar je de 6 te maken monofiles wilt hebben (t zijn er maar 5, de LFE, ofwel subwoofer wordt niet aangemaakt)
4. Ga naar Config en geef in de paths aan welke programmaas je gaat gebruiken om te editten en of te converteren/encoden. In de map staat een config.ini bestand, daarin kun je ook definitief je path aangeven naar een andere editor of encoder.
Zoek dus naar de programmaas die het werk moeten doen, vaak dus in Program Files....
5. Klik op Upmix en wacht tot ie de 6 monokanalen heeft weggezet. In de map worden een paar bestanden aangemaakt, die kun je weghalen...laat alleen de 5 monobestanden staan.
6. Eventueel kun je elk bestand apart nog eens bewerken met de editter van je keuze die je ook hebt ingebracht. Bewerk en Save!
7. Klik op de te gebruiken encoder, de DTS of de Dolby Digital en hij maakt er een 5.1 bestand van.
8. In het configscherm staat het proggie SOX, dat is de standaardeditter die de basissounds geeft. Die zijn wel in te stellen, ga daarvoor naar Config en in de regels kun je e.e.a aanpassen, wat, dat staat er rechts van....wil je bijvoorbeeld in je Surronds van delay naar reverb en je volume aanpassen doe dan het volgende:
(FL-FR)^0.08 -> (FL-FR)&0.08*1.5




Geen opmerkingen: