maandag 28 mei 2007

Branden en afspelen op je DVD speler



Op de computer kun je het beste luisteren naar DTS via de VLC Player of Winamp met DTS plugin, die kun je allen vinden via Google, voor de plugin, kwestie van Winamp - DTS intoetsen en hij komt te voorschijn.

De DVD speler thuis moet in ieder geval DTS ondersteunen....maar toch schijnt het niet vaak te lukken.

Kijk in het menu van je speler of ie eventueel wel PCM kan afspelen, dan zou ie dus ook een DTS.wav moeten pakken, wav is namelijk een PCM bestand. T kan ook zo zijn dat er een decoder inzit die zelf zoekt....speelt ie geen wav dan kan het zijn dat ie wel op de extensie .dts reageert, dus....doe de bestanden omzetten van .wav naar .dts en probeer opnieuw. Ik heb begrepen dat Nero geen dts kan branden...niet als Audio maar wel weer als overall bestand.
Kwestie van checken en uitproberen, koop voor een paar euro bij de hema van die herschrijbare cd's...

Branden....als alles een beetje normaal werkt dan zou je in ieder geval in Nero gewoon moeten kunnen branden. Doe een CDtje erin, zet Nero op de luxe uitvoering, Burning Rom, en zet em op CD en links op AudioCD, dan krijg je rechts een stamboom in een verkenner en je gaat daar zoeken naar de bestanden die je wilt branden....schuif die helemaal naar links, en klik op branden......kind zou de was moeten kunnen doen.

Geen opmerkingen: